12 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1350  Дмитриј Донски — руски кнез
1873  Надежда Петровиќ — српска сликарка.
1874  Андонис Влахакисандартски капетан.
1896  Еуџенио Монталеиталијански поет, најголем претставник на италијанскиот херметизам.
1935  Лучано Павароти — италијански тенор.
1944  Драгутин Чермак — српски и југословенски кошаркар и тренер.
1962  Бранко Црвенковски — македонски политичар, втор премиер и трет претседател на Република Македонија.
1966  Роберто Сенсини — аргентински фудбалер.
1968  Хју Џекмен — австралиски глумец.
1975  Мерион Џонс — американска атлетичарка и кошаркашка.
1977  Боде Милер — американски скијач.
1979  Ренато Сулиќ — хрватски ракометар.
1981  Шола Амеоби — нигериски фудбалер.
1987  Дамијано Карузо — италијански велосипедист.
1997  Никола Миленковиќ — српски фудбалер.