6 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1459  Мартин Бехајмгермански морепловец и географ.
1769  Исак Брокбритански командант.
1887  Ле Корбизје — швајцарско-француски архитект.
1888  Роланд Гаросфранцуски пилот.
1889  Марија Домбровска — полска писателка.
1919  Томи Лотон — англиски фудбалер.
1937  Иво Данеу — словенечки и југословенски кошаркар.
1955  Бранко Чрнац Туста — хрватски рок-пејач, член на групата КУД Идијоти.
1967  Кенет Андерсон — шведски фудбалер.
1971  Алан Стабс — англиски фудбалер.
1973  Џеф Дејвисамерикански комичар.
1997  Тео Ернандес — француски фудбалер.