Список на дипломатски претставништва на Казахстан

список на статии на Викимедија
Дипломатските претставништва на Казахстан во светот.

Ова е список на дипломатски претставништва на Казахстан, исклучувајќи ги почесните конзулати.

АзијаУреди

 
Амбасадата во Берлин
 
Амбасадата во Лондон
 
Амбасадата во Мексико
 
Амбасадата во Москва
 
Конзулатот во Омск
 
Амбасадата во Осло
 
Амбасадата во Отава
 
Амбасадата во Прага
 
Амбасадата во Сеул
 
Генералниот конзулат во Санкт Петербург
 
Амбасадата во Стокхолм
 
Амбасадата во Варшава
 
Амбасадата во Вашингтон
 
Амбасадата во Ереван

АмерикаУреди

АфрикаУреди

ЕвропаУреди

Мултилатерални организацииУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди