Википедија:Уредувачки маратони 2018

Споделено знаење
Уредувачки маратони
Кратенки:
ВП:УМ

Во 2018 година било планирано да се организираат четири, а биле организирани шест уредувачки маратони.

Прв маратонУреди

ВелоградУреди

Првиот уредувачки маратон во 2018 година се одржал на 18 јануари (четврток) во просториите на социјален центар „Дуња“ (видете карта) во Скопје со почеток од 19:00 часот. Темата гласела „Велоград“, а истиот траел околу три часа.

Бр. Корисник Придонеси
1 Amanito
2 Mantovelo
3 Sanjalichka
4 DafeTocak
5 Sandra 321
6 Snezhana.do
7 Nikola Andonoski
8 IskraS
9 Borisristovski
10 Невенка С.
11 Darko Arsovski
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија
Галерија

Втор маратонУреди

АрхитектураУреди

Вториот уредувачки маратон во 2018 година се одржал на 14 април (сабота) во просториите на Архитектонскиот факултет во Скопје со почеток од 10:00 часот. Темата гласела „Архивики 2018“, а истиот траел околу шест часа.

Бр. Корисник Придонеси
1 Falcone011
2 Sansonsim
3 Vitanovska. A
4 Orhan94
5 Msteria
6 Marija.ant
7 Simona1111
8 ZfrZfrv
9 Alek.11996
10 Tammbe
11 Зерона
12 Македонец
13 Ноеми Чаусидис
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија
Галерија

Трет маратонУреди

БиологијаУреди

Третиот уредувачки маратон во 2018 година се одржал на 26 јуни (вторник) во просториите на библиотеката на Природно-математичкиот факултет во Скопје со почеток од 16:00 часот. Темата гласела „Биологија“, а истиот траел околу два и пол часа.

Бр. Корисник Придонеси
1 Сузана Диневска
2 Krusevska
3 Vetrofix
4 Рашковска
5 Rafailovski
6 Трпчевска С.
7 Cvetce91
8 Сара Цветаноска
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија
Галерија


Четврти маратонУреди

Деловно работењеУреди

Четвртиот уредувачки маратон во 2018 година се одржал на 24 септември (понеделник) во просториите на сметководственото биро „Колчкоски“ во Скопје со почеток од 10:00 часот. Темата гласела „Деловно работење“, при што се создавале статии на теми од областа на деловното работење, сметководството и бизнис администрацијата, а истиот траел околу два и пол часа.

Бр. Корисник Придонеси
1 Mimozastojanoska
2 MajaLj
3 Ivotrajcev
4 Sanja ani
5 Dijana90
6 Sokolovskaana
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија
Галерија

Петти маратонУреди

ПсихологијаУреди

Петтиот уредувачки маратон во 2018 година се одржал на 24 ноември (сабота) во кафе-ресторанот „Umbrella“ во Скопје со почеток од 10:00 часот. Темата гласела „Психолохија“, при што се создавале статии на теми од областа на психологијата, а истиот траел три часа.

Бр. Корисник Придонеси
1 Andrea~vlnv
2 Daniela~mkwiki
3 Afije
4 Elena Lazareska
5 Настја
6 Moana246
7 VladimirMaksimovikj
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија
Галерија

Шести маратонУреди

ПолскаУреди

Шестиот уредувачки маратон во 2018 година се одржал на 8 декември (сабота) во кафе-барот „Piazza Liberta“ во Скопје со почеток од 11:30 часот. Темата гласела „Полска“, во чии рамии биле опфатени теми од географијата, историјата, спортот, културата, економијата и други области, а истиот траел околу четири часа.

Бр. Корисник Придонеси
1 Natalia lukomska
2 Catherine2796
3 Histerykmelancholik
4 Daniel390023
5 DaliborStojanovski
6 Andrej Jovanchevski
7 Karikjtomi
8 Ilievski1987
9 Tomislav bogdanoski
10 Darebatmen
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија
Галерија