Гливице

град во Полска

Гливице е град во Шлеското Војводство во јужна Полска. Се наоѓа на околу 25 километри западно од Катовице.

Гливице
Град
Главниот плоштад во градот
Главниот плоштад во градот
ДржаваПолска Полска
ВојводствоШлеско
Население 186,347