Википедија:Уредувачки маратони 2015

Shared Knowledge Logo.svg
Уредувачки маратони.svg
Кратенки:
ВП:УМ

Во 2015 година се организирани два уредувачки маратони.

Прв маратонУреди

Светско првенство во ракомет за мажи 2015Уреди

Првиот уредувачки маратон во годината се одржа на 17 јануари 2015 година (сабота) во просториите на интернет-кафулето „Хазард“ (видете карта) во Скопје со почеток од 13:00 часот. Темата гласеше „Светско првенство во ракомет за мажи 2015“, а истиот траеше околу три часа. На маратонот учество земаа пет википедијанци, кои создадоа вкупно 12 нови и подобрија 2 постоечки статии. Списокот на учесници и уредувани статии е во продолжение:

Бр. Корисник Придонеси
1 Ehrlich91
2 Инокентиј
3 Bjankuloski06
4 Kiril Simeonovski
5 Cibrev
  • (П) — подобрена статија
Галерија

Втор маратонУреди

АстероидиУреди

Вториот уредувачки маратон во годината се одржал на 28 јуни 2015 година (недела) во просториите на интернет-кафулето „Инсомнија“ (на карта) во Скопје со почеток од 12:00 часот. Темата на маратонот гласеше „Астероиди“, и истиот траеше три часа. На маратонот учество земаа седум википедијанци, кои создадоа вкупно 87 нови статии. Списокот на учесници и уредувани статии е во продолжение:

Бр. Корисник Придонеси
1 Bjankuloski06
2 Ehrlich91
3 Виолетова
4 Wikimk
5 Инокентиј
6 Kiril Simeonovski
7 Cibrev
Галерија

ПоврзаноУреди