865 Зубаида

астероид

865 Зубаидаастероид што орбитира околу Сонцето.

865 Zubaida
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено15 февруари 1917
Ознаки
1917 BO
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600,5)
Апхел2,887 АЕ
Перихел1,948 АЕ
2,418 АЕ
Занесување0,194
3,759 a
217,180°
Наклон13,314°
177,278°
300,707°

Надворешни врскиУреди