807 Сераскија

астероид

807 Сераскијаастероид кој кружи околу Сонцето.

807 Сераскија
Тридимензионален модел на 807 Сераскија заснован на светлинската крива на астероидот.
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено18 април 1915
Ознаки
1915 WY
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел3,218 ае
Перихел2,814 ае
3,016 ае
Занесеност0,067
5,238 a
151,241°
Наклон11,306°
132,349°
341,795°

Надворешни врски уреди