548 Кресида

астероид

548 Кресидаастероид во главниот астероиден појас во орбита околу Сонцето. откриен од страна на Паул Гец на 14 октомври 1904 година.

548 Кресида
Откривање
ОткривачПаул Гец
Откриено воХајделберг
Откриено14 октомври 1904
Ознаки
1904 PC
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел2,702 ае
Перихел1,862 ае
2,282 ае
Занесеност0,184
3,448 a
64,927°
Наклон3,870°
108,567°
319,952°