802 Епиакса

астероид

802 Епиаксаастероид кој припаѓа на Флориното семејство во главниот астероиден појас.

802 Епиакса
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено20 март 1915
Ознаки
1915 WR; 1930 YK;
1931 AX; 1970 AM1;
1972 XW; 1977 FG3
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел2,369 ае
Перихел2,023 ае
2,196 ае
Занесеност0,079
3,254 a
329,416°
Наклон5,208°
7,929°
115,791°

Надворешни врски уреди

 
Астероид 802 Епиакса