489 Комачина

астероид

489 Комачинаастероид од главниот астероиден појас во орбита околу Сонцето.

489 Комачина
Откривање
ОткривачЛујџи Карнера
Откриено воХајделберг
Откриено2 септември 1902
Ознаки
1902 JM
Орбитални особености
Епоха 26 февруари 2001 ( 2451966.5)
Афел3,272 ае
Перихел3,035 ае
3,154 ае
Занесеност0,038
5,601 a
11,805°
Наклон12,976°
167,216°
10,887°

надворешни врски

уреди