544 Јетаастероид во главниот астероиден појас во орбита околу Сонцето. Се претпоставува дека пречникот на истиот е 12 км.

544 Јета
Тридимензионален модел на 544 Јетазаснован на светлинската крива.
Откривање
ОткривачПаул Гец
Откриено воХајделберг
Откриено11 септември 1904
Ознаки
1904 OU
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел2,992 ае
Перихел2,190 ае
2,591 ае
Занесеност0,155
4,170 a
141,001°
Наклон8,375°
298,406°
342,735°

Наводи уреди