813 Бомеја

астероид

813 Бомејаастероид од главниот астероиден појас кој е во орбита околу Сонцето. Астероидот е откриен од Макс Волф на 28 ноември 1915 година.

813 Бомеја
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено28 ноември 1915
Ознаки
1915 YR
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600,5)
Афел2,281 ае
Перихел2,165 ае
2,223 ае
Занесеност0,026
3,315 г
60,969°
Наклон6,299°
52,017°
315,471°

Надворешни врски уреди