Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
1730  Шарл Месје — француски астроном, автор на Месјеовиот каталог.
1805  Џузепе Мацини — италијански револуционер и демократ.
1824  Вилијам Томсон Келвин — англиски научник во полето на термодинамиката, електродинамиката, механиката и хидродинамиката.
1841  Паул Валот — германски архитект од хугенотско потекло, најпознат како автор на зградата на Рајхстагот во Берлин.
1856  Макс Штирнергермански филозоф, анархист.
1869  Владимир Ласкаревруски геолог и палеонтолог.
1892  Перл Бакамериканска писателка, добитник на Нобеловата награда.
1898  Вили Месершмитгермански авиоконструктор.
1908  Салвадор Аљендесоцијалистички претседател на Чиле од 1970 до 1973 г.
1916  Златко Прица — хрватски сликар.
1933  Клаудио Абадо — италијански диригент.
1936  Коста Пеев — македонски славист.
1947  Петер Слотердајк — германски филозоф и писател.
1955  Мик Џонс — британски гитарист.
1956  Крис Ајсак — американски поп-пејач.
1968  Паоло Малдини — италијански фудбалер.
1970  Крис О'Донеламерикански глумец.
1976  Ед Јовановски — канадски хокеар од македонско потекло.
1985  Стефан Пулис — француски велосипедист.
1987  Самир Насри — француски фудбалер.
1988  Алексеј Спиридонов — руски одбојкар.
1993  Аријана Гранде — американска пејачка и глумица.