Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
1840  Јакуб Арбес — чешки писател, критичар и новинар.
1856  Спиро Гулапчев — македонски анархист.
1877  Јохан Фридрих Хегер — германски архитект.
1915  Дејвид Рокфелер — американски банкар.
1924  Џорџ Херберт Вокер Бушпретседател на САД (1988 — 1992).
1926  Амадео Каризо — арегентински фудбалски голман.
1928  Петрос Моливијатис — грчки политичар.
1929  Ана Франк — холандска Еврејка, жртва на холокаустот (п. 1988.).
1930  Столе Аранѓеловиќ — српски и југословенски глумец.
1941  Чик Кореја — американски џез-музичар.
1945  Пет Џенингс — северноирски фудбалер.
1949  Тодор Мицов — македонски поет.
1955  Мурат Мурати — македонски лингвист.
1959  Хуан Антонио Сан Епифанио — шпански кошаркар.
1965  Гвен Торенс — американска атлетичарка.
1969  Витал Хејнен — белгиски одбојкарски тренер.
1977  Николас Васкес — аргентински глумец.
1979  Диего Милито — аргентински фудбалер.
1981  Адријана Лима — бразилски модел.
1982  Марко Поповиќ — хрватски кошаркар.
1984  Бруно Соријано — шпански фудбалер.
1986  Серхио Родригес — шпански кошаркар.
1989  Андреја Гвардини — италијански велосипедист.
1992  Филипе Кутињо — бразилски фудбалер.
1996  Давинсон Санчес — колумбиски фудбалер.