Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
1848  Пол Гоген — француски сликар.
1868  Чарлс Рени Мекинтош — шкотски архитект.
1877  Петар Ацев — македонски револуционер.
1917  Дин Мартин — американски глумец и пејач.
1929  Антонио Карбахал — мексикански фудбалер.
1932  Тина Брукс — американски џез-музичар.
1933  Слободан Селениќ — српски писател.
1940  Том Џонс — велшки поп-пејач.
1942  Муамер Гадафи — претседател на Либија.
1952  Орхан Памук — турски писател.
1958  Принс — американски поп музичар.
1960  Светлана Китиќ — југословенска ракометарка.
1967  Дејв Наваро — американски рок-музичар.
1968  Хуан Антонио Пици — аргентинско-шпански фудбалер и тренер.
1970  Кафу — бразилски фудбалер.
1981  Ана Курникова — руска тенисерка.
1987  Стевен Краусвајк — холандски велосипедист.
1988  Екатерина Макарова — руска тенисерка.
1990  Иги Азејлија — австралиска хип-хоп пејачка.
1993  Џорџ Езра — англиски поп-музичар.