Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јуни
1767  Вилхелм фон Хумболт — германски хуманист, основач на Универзитетот Хумболт во Берлин.
1837  Пол Морфиамерикански шаховски велемајстор.
1898  Ерих Марија Ремарк — германски писател.
1907  Алберто Моравија — италијански писател.
1943  Клаус Марија Брандауер — австриски глумец и режисер.
1947  Пит Маравич — американски кошаркар.
1948  Тод Рундгрен — американски рок-музичар и музички продуцент.
1949  Мерил Стрип — американска глумица.
1949  Џуна — руски исцелител.
1953  Синди Лопер — американска поп-пејачка.
1960  Драган Спасески — македонски поет и сликар.
1962  Клајд Дрекслер — американски кошаркар.
1964  Ден Браунамерикански писател.
1975  Андреас Кледен — германски велосипедист.
1979  Тома Веклер — француски велосипедист.
1980  Атанас Николовски — македонски кајакар.
1984  Јанко Типсаревиќ — српски тенисер.
1987  Дени Грин — американски кошаркар.
1989  Зоран Драгиќ — словенечки кошаркар.
1996  Родри — шпански фудбалер.