1899 во уметноста

Во 1899 година во уметноста се случиле некои значајни настани.  

Години во уметноста
Поврзани теми од периодот

НастаниУреди

ДелаУреди

 
П. С. КројерЛетна вечер покрај плажата во Скаген
 
В. АмбергИзгубена во мислите
 
Вилијам Холман ХантЧудо на светиот оган
 
Жан Леон Жером Ферис – Потпишување на Мејфлауерскиот договор

РодениУреди

ПочинатиУреди

НаводиУреди

  1. „Congratulations to the Glasgow School of Art as they celebrate 100th anniversary of the Mackintosh Building“. Museums Galleries Scotland. 15 December 2009. Посетено на 2010-07-07.