Благоја Лактински

Благоја Лактинскимакедонски поет.[1]

Благоја Лактински
Роден/а10 март 1942
Македонија Лактиње, Охридско, Македонија
ЗанимањеПоет

ЖивотописУреди

Лактински е роден во с. Лактиње, Охридско на 10 март 1942 година. Завршил средно образование. Работи како новинар во Македонското радио. Член на ДПМ од 1967 година.[2]

БиблиографијаУреди

  • „Атом во мојата постела“ (1967)

НаводиУреди

  1. Македонски писатели/Macedonian writers, Друштво на писатели на Македонија, 2004, стр. 138.
  2. Маринела Јовановиќ, Нада Филева: „Мал охридски литературно-научен лексикон“, Охрид, 2002