Отвори го главното мени

БиографијаУреди

 
Насловната страница од збирката поезија “Бело сонце“

Димитар Гогов е роден во с. Секавец, Егејска Македонија на 10 март 1936 година. Завршил средно образование. Работел како библиотекар во ЈОУБ “Искра“ - Кочани. Член на ДПМ од 1993 година. Повеќепати е наградуван за своите поетски остварувања.

ТворештвоУреди

Гогов е автор е на книгите:

  • “Маратонци на кајче“ (песни за деца, 1980),
  • “Бело сонце“ (1985),
  • “Егејска рапсодија“ (1990).

НаводиУреди