Кирил Кангов

Кирил Канговмакедонски поет.[1]

ЖивотописУреди

Кирил Кангов е роден во Гевгелија на 21 септември 1948 година. Завршил Правен факултет во Скопје. Работи во АД „Трансбалкан“ во Гевгелија. Член на ДПМ од 1994 година. Автор е на книгите: Вардариум (1990), Вардарско време(1994).

  1. Македонски писатели/Macedonian writers, Душтво на писатели на Македонија, 2004. стр. 113.