1887 во филмот

Ова е преглед на настаните од 1887 година во филмот, вклучувајќи список на филмови и значајни луѓе кои биле родени или кои починале оваа година.

Години во филмот
Поврзани теми од периодот
Човек одејќи околу еден агол, копија на оригиналните кадри од Националниот научен музеј на Лондон, околу 1931 година. (NMPFT, Bradford)

НастаниУреди

ФилмовиУреди

РодениУреди

Надворешни врскиУреди

  • Man Walking Around A Corner – amateur remastering of all 16 frames на YouTube
  • „Man Walking Around A Corner – 16 individual frames“. Flickr. Архивирано од изворникот на 2013-07-13. Посетено на 2009-06-04.