14 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1503  Нострадамус — француски јасновидец.
1546  Тихо Брахе — дански астроном.
1564  Вилем Класон Хеда — холандски сликар.
1854  Војтех Хинаис — чешки сликар и дизајнер.
1870  Карл Ренер — австриски претседател.
1895  Џорџ VIкрал на Велика Британија.
1895  Пол Елијар — француски поет.
1897  Курт Шушниг — австриски политичар.
1901  Павлекрал на Грција.
1934  Ружица Сокиќ — српска и југословенска глумица.
1938  Игнатие Богдановски — македонски политичар.
1942  Драго Млинарец — хрватски рок-музичар, член на Група 220.
1946  Стен Смит — американски тенисер.
1946  Џејн Биркин — англиско-француска глумица и пејачка.
1947  Светлана Бојковиќ — српска и југословенска глумица.
1947  Дилма Русев — претседателка на Бразил.
1951  Јан Тиман — холандски шахист.
1952  Џон Лури — американски џез-музичар, глумец и сликар.
1956  Хани Венцелскијачка од Лихтенштајн.
1960  Крис Водл — англиски фудбалер.
1962  Реџеп Реџеповски — македонски и југословенски боксер.
1965  Аљоша Асановиќ — хрватски фудбалер.
1970  Ана-Марија Јопек — полска џез и поп-пејачка.
1970  Владимир Грбиќ — српски и југословенски одбојкар.
1979  Мајкл Овен — англиски фудбалер.
1979  Софи Монк — австралиска пејачка и глумица.
1985  Јакуб Блашчиковски — полски фудбалер.
1986  Андреј Зејц — казахстански велосипедист. Евгенија Образцоваруска балерина.
1995  Алваро Одриозола — шпански фудбалер.
1996  Рафиња — бразилски фудбалер.