24 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
3  Галбаримски цар.
1166  Јован Безземниот — англиски крал.
1761  Селим III — отомански султан.
1784  Елена Павловна — руска принцеза.
1824  Петар Корнелиус — германски композитор.
1845  Георги I — грчки крал.
1861  Иван Хаџи Николов — македонски општественик и револуционер.
1868  Емануел Ласкер — германски шахист.
1883  Стојан Аралица — српски и југословенски сликар.
1901  Александар Фадеев — руски и советски писател.
1922  Ава Гарднер — американска глумица.
1945  Леми Килмистер — англиски рок-музичар, член на групата „Моторхед“.
1970  Адам Хаслет — американски писател.
1973  Еди Поуп — американски фудбалер.
1973  Стефани Мајер — американска писателка.
1933  Марија Поп-Ацева - Христова — македонски специјалист по микробиологија.
1971  Рики Мартин — порторикански пејач.
1981  Дима Билан — руски пејач.
1998  Алексис Мек Алистер — аргентински фудбалер.