25 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1250  Јован IV Дука Ласкарис — никејски цар.
1642  Исак Њутн — англиски физичар, астроном и математичар.
1878  Јован Бабунски — србомански четнички војвода.
1882  Рајна Алексова — македонски фармацевт.
1899  Хамфри Богарт — американски филмски глумец.
1907  Кеб Келовеј — американски џез-пејач.
1918  Јоргос Ралис — премиер на Грција.
1923  Естреја Овадија - Мара — македонски народен херој.
1920  Јован Бошковски — македонски писател.
1925  Карлос Кастанеда — американски писател.
1943  Зафир Хаџиманов — македонски пејач и композитор.
1944  Жаирзињо — бразилски фудбалер.
1949  Сиси Спејсек — американска глумица.
1952  Павле Трајанов — македонски политичар.
1954  Ени Ленокс — шкотска пејачка, членка на групата „Јуритмикс“.
1956  Олег Дементиенко — македонски поет.
1967  Борис Новковиќ — хрватски поп-пејач.
1971  Дајдо — британска пејачка.
1976  Армин ван Бурен — холандски продуцент и диџеј на транс-музика.
1980  Блаженко Лацковиќ — хрватски ракометар.
1988  Ерик Гордон — американски кошаркар.
1990  Морено Мозер — италијански велосипедист.
1993  Столе Димитриевски — македонски фудбалски голман.