27 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1571  Јохан Кеплер — германски астроном, математичар и физичар.
1717  Пиј VIримски папа.
1822  Луј Пастер — француски хемичар и биолог.
1901  Марлен Дитрих — германска и американска глумица.
1918  Христо Брашнаров — македонски гинеколог, акушер и учесник во НОБ.
1931  Џон Чарлс — велшки фудбалер.
1946  Трифун Костовски — македонски стопанственик и поранешен градоначалник на Град Скопје.
1948  Оливие Бланшар — француски економист.
1950  Роберто Бетега — италијански фудбалер.
1980  Адријана Будимир — хрватска ракометарка.
1981  Никита Алексеев — руски хокеар.
1982  Терји Скибенесгитарист на викиншката метал-групаТир“ од Фарските Острови.
1984  Жил Симон — француски тенисер.
1988  Хејли Вилијамс — американска пејачка, членка на групата „Paramore“.
1990  Милош Раониќ — канадски тенисер.