18 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1392  Јован VIII Палеолог — претпоследен византиски цар.
1786  Карл Марија фон Вебер — германски композитор и диригент.
1879  Паул Кле — швајцарско-германски сликар.
1913  Вили Брант — западногермански политичар, претседател на Социјалдемократската партија на Германија.
1946  Милена Зупанчич — словенечка глумица.
1963  Бред Пит — американски глумец.
1954  Улрих Ротгитарист, еден од пионерите на неокласичниот хеви-метал.
1966  Џанлука Паљука — италијански фудбалски голман.
1969  Сантјаго Кањизарес — шпански фудбалски голман.
1968  Рикардо Питис — италијански кошаркар.
1971  Аранча Санчес Викарио — шпанска тенисерка.
1974  Вики Миљковиќ — српска пејачка.
1987  Пјотр Новаковски — полски одбојкар.
2001  Били Ајлиш — американска поп-музичарка.