13 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1521  Сикст Vримски папа.
1553  Анри IV — крал на Франција.
1797  Хајнрих Хајне — германски поет.
1816  Вернер фон Сименс — германски пронаоѓач и индустријалец.
1869  Анри Матис — француски сликар и вајар.
1873  Валериј Брјусов — руски писател.
1943  Мануел Вилар Јр. — филипински стопанственик и политичар.
1948  Тед Нуџент — американски рок-музичар.
1949  Том Верлејн — американски рок-музичар.
1953  Бен Бернанке — американски економист и претседател на Системот на федерални резерви.
1957  Стив Бушеми — американски глумец.
1966  Јуре Здовц — словенечки и југословенски кошаркар и тренер.
1967  Џејми Фокс — американски глумец, комичар и пејач.
1969  Сергеј Федоров - руски хокеар.
1981  Ејми Ли — американска пејачка, членка на групата „Еванесенс“ (Evanescence).
1984  Санти Касорла — шпански фудбалер.
1984  Михал Кадлец — чешки фудбалер.
1989  Тејлор Свифт — американска поп-пејачка.
1989  Микел Ланда — шпански велосипедист.
1989  Хелен Обири — кениска атлетичарка.