2 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1728  Фердинандо Галијани — италијански економист и општественик од времето на просветителството.
1901  Рајмундо Орси — италијанско-аргентински фудбалер.
1923  Марија Калас — американска оперска пејачка.
1930  Гари Бекер — американски економист, добитник на Нобеловата награда.
1935  Рони Метјуз — американски џез-музичар.
1948  Антонин Паненка — чешки фудбалер.
1962  Владо Бучковски — македонски универзитетски професор и политичар, поранешен премиер на Република Македонија.
1970  Максим Тарасов — советски и руски атлетичар.
1973  Моника Селеш — југословенска тенисерка.
1978  Нели Фуртадо — канадска поп пејачка.
1981  Бритни Спирс — американска поп пејачка.
1987  Никола Еде — француски велосипедист.
1989  Матео Дармијан — италијански фудбалер.
1999  Келвин Киптум — кениски маратонец.