1 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1083  Ана Комнина — византиска принцеза и научник. Најстара ќерка на царот Алексиј I Комнин и на царицата Ирина. (†1153)
1792  Николај Иванович Лобачевски — руски математичар, физичар и астроном.
1911  Франц Биндер — австриски фудбалер.
1931  Џими Лајонс — американски џез-музичар.
1935  Вуди Ален — американски режисер, сценарист и глумец.
1940  Ричард Прајор — американски комичар и глумец.
1943  Фин Кидланд — норвешки економист, добитник на Нобеловата награда.
1945  Бет Мидлер — американска пејачка и глумица.
1947  Елица Манева — македонски археолог.
1949  Пабло Ескобарколумбиски шеф на наркокартел (†1993)
1951  Џако Пасториус — американски џез-музичар.
1964  Салваторе Скилачи — италијански фудбалер.
1988  Мануел Штрлек — хрватски ракометар.