26 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1734  Џорџ Ромнианглиски сликар.
1792  Чарлс Бебиџ — англиски математичар и пронаоѓач, татко на компјутерот.
1891  Хенри Милерамерикански писател.
1893  Мао Це Тунгкинески револуционер и претседател на владата на НР Кина.
1914  Ричард Видмарк — американски глумец.
1937  Михајло Маневски — министер за правда на Македонија.
1940  Едвард Прескот — американски економист, добитник на Нобеловата награда во 2004 година.
1947  Шан Ешноз — француски писател.
1951  Жарко Вараиќ — српски и југословенски кошаркар.
1951  Џон Скофилд — американски џез-музичар.
1963  Ларс Урлих — данско-американски рок-музичар, член на групата „Металика“.
1969  Томас Линке — германски фудбалер.
1975  Марсело Риос — чилеански тенисер.
1979  Хавиер Флоренсиошпански велосипедист.
1989  Јохан Блејк — јамајски атлетичар.
1990  Арон Ремзи — велшки фудбалер.
1990  Денис Черишев — руски фудбалер.