12 декември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1866  Андреј Љапчевпремиер на Бугарија.
1821  Гистав Флобер — француски писател.
1863  Едвард Мункекспресионистички сликар.
1882  Јиржи Махен — чешки писател.
1915  Френк Синатра — американски пејач и глумец.
1922  Франтишек Вацлав Мареш — чешки професор по славистика.
1923  Ог Мандино — американски писател.
1928  Чингиз Ајтматов — киргиски и советски писател.
1928  Хелен Франкенталер — американска сликарка.
1929  Џон Озборн — англиски драмски писател.
1939  Мајкл Газанига — професор по психологија.
1940  Дајон Ворик — американска пејачка и глумица.
1943  Дики Бетсамерикански рок-музичар, член на групата „Алман брадерс бенд“.
1946  Емерсон Фитипалди — бразилски автомобилист, светски првак во трките на „Формула 1“.
1948  Срѓан Керим — македонски политичар и дипломат.
1950  Ришар Галијано — француски џез-музичар.
1973  Јане Николоски — македонски фудбалер.
1984  Даниел Агер — дански фудбалер.
1984  Матје Ладању — француски велосипедист.
1990  Виктор Мозес — нигериски фудбалер.