Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1621  Жан де Лафонтенфранцуски поет и баснописец.
1809  Људевит Гајхрватски идеолог и водач на Илирското движење.
1819  Ватрослав Лисинскихрватски композитор.
1839  Џон Дејвисон Рокфелер — американски индустријалец и филантроп.
1877  Елин Пелин — бугарски писател.
1885  Ернст Блохгермански филозоф.
1891  Јозеф Хора — чешки поет.
1893  Фердинанд Цепелингермански генерал и конструктор на воздушните бродови.
1909  Петар Шегедин — хрватски писател.
1936  Габи Новак — хрватска пејачка.
1943  Илија Карајанов — македонски поет, есеист и критичар.
1948  Слободан Шнајдер — хрватски писател.
1951  Анџелика Хјустон — американска глумица, режисерка манекенка.
1958  Кевин Бејкон — американски глумец.
1961  Фикри Фејзули — член на ОНА.
1961  Енди Флечер — англиски електро-поп музичар.
1967  Клаус Чичерпремиер на Лихтенштајн.
1970  Бек — американски рок-музичар.
1972  Вјорел Молдован — романски фудбалер.
1977  Кристијан Абијати — италијански фудбалски голман.
1977  Паоло Тиралонго — италијански велосипедист.
1980  Роби Кин — ирски фудбалер.
1984  Марина Мијаковска — македонска поетеса.
1988  Џеси Сарџент — новозеландски велосипедист.
1990  Кевин Трап — германски фудбалер.
1991  Вирџил ван Дајк — холандски фудбалер.
1992  Никита Гусев - руски хокеар.
1992  Сон Хеунг-мин — корејски фудбалер.