Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1546  Мурат IIIотомански султан.
1804  Натаниел Хоторнамерикански писател.
1807  Џузепе Гарибалдииталијански револуционер.
1855  Влахо Буковац — хрватски сликар.
1884  Луис Б. Мајерфилмски продуцент.
1917  Манолетешпански матадор.
1921  Жерар Дебрефранцуски економист, добитник на Нобеловата награда.
1926  Алфредо Ди Стефано — аргентинско-шпански фудбалер и тренер.
1927  Џина Лолобриџидаиталијaнска глумица.
1928  Џампјеро Бониперти — италијански фудбалер.
1940  Филип Давид — српски писател.
1949  Славенка Дракулиќ — хрватска писателка.
1961  Хусреф Мусемиќ — босански фудбалер и тренер.
1965  Хорас Грант — американски кошаркар.
1972  Нина Бадриќ — хрватска поп-пејачка.
1995  Поуст Малоун — американски поп-музичар.