Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1743  Гаврила Романович Державинруски класицистички поет.
1801  Јоханес Петер Милер — германски физиолог, анатом, ихтиолог и херпетолог.
1817  Мадам де Сталфранцуска писателка, основоположник на францускиот романтизам.
1862  Густав Климтавстриски сликар-симболист.
1904  Исак Башевис Сингерамерикански писател и Нобелов лауреат.
1910  Вилијам Хана — американски аниматор, продуцент и режисер на цртани филмови.
1918  Ингмар Бергманшведски филмски и театарски режисер и сценарист.
1919  Лино Вентура — италијанско-француски глумец.
1942  Хавиер Соланашпански политичар.
1945  Владимир Светиев — македонски глумец.
1946  Кирил Дојчиновски — македонски и југословенски фудбалер.
1966  Тања Донели — американска рок-музичарка.
1971  Хауард Веб — англиски фудбалски судија.
1985  Јанко Божовиќ — австриски ракометар.
1990  Џејмс Нанали — американски кошаркар.
1995  Серж Гнабри — германски фудбалер.
1997  Џенгиз Унгер — турски фудбалер.