Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1274  Роберт Брускрал на Шкотска.
1767  Џон Квинси Адамспретседател на САД.
1844  Петар I Караѓорѓевиќкрал на Србија и Кралство СХС.
1871  Стјепан Радиќхрватски политичар и писател.
1888  Карл Шмитгермански политички теоретичар.
1920  Јул Бринер — американски глумец.
1927  Теодор Мајменамерикански физичар, конструктор на првиот ласер.
1934  Џорџо Арманииталијански моден творец.
1934  Љупка Арсова - Џундева — македонска глумица.
1949  Емерсон Леао — бразилски фудбалски голман.
1949  Френк Биерд — американски рок-музичар, член на групата ЗЗ Топ (ZZ Top).
1953  Леон Спинкс — американски боксер, поранешен светски првак.
1957  Мајкл Роуз — јамајски реге-пејач.
1957  Питер Марфи — англиски рок-музичар, член на групата „Баухаус“ (Bauhaus).
1958  Уго Санчес — мексикански фудбалер.
1959  Сузан Вега — американска поп-пејачка.
1959  Ричи Самбора — американски рок-гитарист, член на групата Бон Џови (Bon Jovi).
1970  Џастин Чејмберс — американски глумец.
1975  Рубен Бараха — шпнски фудбалер и тренер.
1980  Даниеле Пјетрополи — италијански велосипедист.
1987  Давиде Малакарне — италијански велосипедист.
1990  Каролина Возњацки — данска тенисерка.
1992  Мохамед Елнени — египетски фудбалер.
2000  Дарко Чурлинов — македонски фудбалер.