Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1321  Јованакралица на Шкотска.
1855  Влахо Буковац — истакнат хрватски сликар.
1857  Клара Цеткин — германски политички активист, борец за женски права.
1889  Жан Коктофранцуски писател, поет, дизајнер, драматург, боксерски менаџер и режисер.
1891  Тин Уевиќхрватски поет.
1891  Џон Хауард Нортропамерикански хемичар, добитник на Нобеловата награда.
1911  Жорж Помпидуфранцуски политичар.
1928  Стеван Раичковиќ — српски поет.
1936  Џејмс Мирлис — шкотски економист, добитник на Нобеловата награда во 1996 година.
1943  Роби Робертсон — канадски рок-музичар, член на групата „Бенд“ (The Band).
1950  Хју Луис — американски рок-пејач и глумец.
1961  Златко Сарачевиќ — хрватски и југословенски ракометар.
1966  Џанфранко Ѕола — италијански фудбалер.
1969  РЗА — американски рапер, музички продуцент и глумец.
1973  Рошин Марфи — ирска пејачка.
1973  Камила Андерсен — данска ракометарка.
1975  Ернан Креспо — аргентински фудбалер.
1979  Милош Симовиќ — српски криминалец.
1982  Филип Жилбер — белгиски велосипедист.
1986  Пјермарио Морозини — италијански фудбалер.
1987  Александер Кристоф — норвешки велосипедист.
1989  Алексеј Цатевич — руски велосипедист.
1989  Дејан Ловрен — хрватски фудбалер.
1993  Лука Циндриќ — хрватски ракометар.
1996  Овцата Доли — првиот клониран цицач.