Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1899  Џими Кегниамерикански глумец.
1920  Хуан Антонио Самаранч — шпански министер за спорт и претседател на Меѓународниот олимписки комитет од 1980 до 2001 година.
1925  Ласло Наѓ — унгарски поет и преведувач.
1935  Доналд Сатерлендканадски глумец.
1937  Петре Наковски — македонски романописец и преведувач.
1944  Карлос Алберто — бразилски фудбалер.
1948  Рон Ештонамерикански рок-музичар, член на групата „Стуџис“ (The Stooges).
1950  Стево Степановски — македонски библиофил.
1954  Ангела Меркелгермански канцелар.
1961  Гуру — американски рапер, музички продуцент и глумец.
1963  Миран Тепеш — словенечки скијачки скокач.
1966  Лу Барлоу — американски рок-музичар.
1972  Јап Стам — холандски фудбалер.
1976  Маркос Сена — бразилски фудбалер.
1985  Мартин Колер — швајцарски велосипедист.
1987  Андреј Воронцевич — руски кошаркар.
1991  Бари Маркус — холандски велосипедист.
1994  Бенжамен Менди — француски фудбалер.
1997  Јакуб Кохановски — полски одбојкар.