Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1704  Габриел Крамер — швајцарски математичар.
1800  Фридрих Велергермански хемичар.
1912  Милтон Фридманамерикански економист, добитник на Нобеловата награда.
1919  Примо Левииталијански писател.
1929  Хосе Сантамарија — уругвајско-шпански фудбалер.
1944  Роберт Мертон (економист) — американски економист, добитник на Нобеловата награда во 1997 година.
1958  Бил Бери — американски рок-музичар.
1965  Џоан Роулингшкотска писателка — автор на книгите „Хари Потер“.
1969  Антонио Конте — италијански фудбалер и тренер.
1986  Евгени Малкин - руски хокеар.
1987  Мајкл Бредли — американски фудбалер.
1989  Викторија Азаренка — белоруска тенисерка.