Фикри Фејзули (албански: Fikri Fejzuli; Раковец, Тетовско, 8 јули 1961 - Тетовско, 3 август 2001) бил поранешен член на ОНА.

Фикри Фејзули
Fikri Fejzuli
Род ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Во редовите на ОНА се приклучил во текот на март 2001 година, како војник во првите единици на 112 Бригада „Мујдин Алиу”.

Загинал на 3 август 2001 година во една престрелка со македонските безбидносни сили. По ова, неговото тело било префрлено и погребено во неговото родно село Раковец[1].

Наводи уреди

  1. Менај, Петрит (2008). ОНА- Порака и надеж. Скопје: Фондација - Институт отворено општество.