Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
1502  Грегориј XIIIримски папа.
1624  Гварино Гварини — италијански архитект.
1768  Жозеф Бонапарт — крал на Неапол и Шпанија.
1800  Милард Филмор — 13. претседател на САД.
1846  Теодосиј Гологанов — скопски митрополит.
1856  Стојан Михајловски — бугарски писател.
1862  Иван Георгов — бугарски педагог, научник, филозоф.
1916  Орце Николовнароден херој на Македонија.
1923  Иван Мазов — македонски писател.
1931  Бахрудин Ченгиќ — босански и југословенски режисер.
1942  Божин Павловски — македонски писател.
1948  Ичиро Мизуки — јапонски пејач.
1956  Дејвид Карузо — американски глумец.
1960  Славица Ѓукиќ — југословенска и австриска ракометарка.
1962  Александар Дугин — руски филозоф и политиколог.
1942  Николас Кејџ — американски глумец.
1968  Георги Господинов — бугарски писател.
1979  Кристоф Жено — француски борач.
1973  Никола Тодоров — министер за образование и здравство на Македонија.
1980  Давид Аројо — шпански велосипедист.
1983  Матео Таљариол — италијански мечувалец.
1985  Луис Хамилтон — англиски возач на Формула 1.
1989  Џон Дегенколб — германски велосипедист.
1991  Еден Азар — белгиски фудбалер.
1993  Јан Облак — словенечки фудбалер.
1994  Егзон Бејтулаи — македонски фудбалер.
1995  Јулија Путинцева — казахстанска тенисерка.