10 јануари (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
1883  Алексеј Толстој — руски и советски писател.
1897  Методија Шаторов - Шарло — македонски комунист и национален деец.
1902  Добрица Цесариќ — хрватски поет.
1909  Павле Савиќ — српски физичар и хемичар.
1913  Густав Хусак — последниот социјалистички претседател на Чехословачка.
1924  Макс Роуч — американски џез-музичар.
1931  Јован Зизјулас — грчки теолог и Митрополит Пергамски на Вселенската патријаршија.
1935  Леонид Кравчукукраински политичар.
1945  Род Стјуарт — англиски пејач.
1948  Никола Плеќаш — хрватски и југословенски кошаркар.
1948  Доналд Фејген — американски рок-музичар.
1949  Џорџ Формен — американски боксер.
1950  Вецко Домазетовски — македонски есеист, критичар и книжевен теоретичар.
1959  Курт Кирквуд — американски рок-музичар.
1959  Маурицјо Сари — италијански фудбалски тренер.
1963  Франческо Панета — италијански атлетичар.
1973  Феликс Тринидад — порторикански боксер.
1978  Иво Ивановскиминистер за информатичко општество и администрација на Македонија.
1987  Цезар Сиело — бразилски пливач.
1991  Гонсало Перес де Варгас — шпански ракометен голман.
1992  Шиме Врсаљко — хрватски фудбалер.
1999  Мејсон Маунт — англиски фудбалер.
1999  Јусуф Фофана — француски фудбалер.