Кристоф Жено

Кристоф Жено(роден на 7 јануари 1979 во Сент-Реми) е француски борач кој на Летните олимписки игри - 2008 одржани во Пекинг го освои бронзениот медал во дисциплината Грчко-римски до 74 kg.

Олимписки медали
Натпреварувач за  Франција
Машко борење во Грчко-римски стил
Бронзен медал – трето место 2008 Пекинг Грчко-римски стил до 74kg

Тој е постар брат на Стив Жено кој на истите игрин го освои златниот медал во дисциплината Грчко-римски стил до 66 kg.

Надворешни врскиУреди