16 јануари (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
1853  Андре Мишлен — француски индустријалец.
1924  Александар Тишма — српски и југословенски писател.
1933  Сузан Зонтаг — американска писателка.
1935  Удо Латек — германски фудбалер и тренер.
1940  Лепа Лукиќ — српска фолк-пејачка.
1948  Џон Карпентер — американски режисер и сценарист.
1950  Дамо Сузуки — јапонски музичар, пејач на групата Кен (Can).
1956  Тадија Качар — српски и југословенски боксер.
1956  Џеарлс Хендерсон — американски кошаркар.
1957  Митар Мириќ — српски фолк-пејач.
1959  Шаде — англиска поп-пејачка.
1961  Хари Варешановиќ — босански поп-пејач.
1962  Златко Портнер — југословенски ракометар.
1974  Кејт Мос — британска манекенка.
1979  Алија — американска пејачка.
1980  Ларс Бак — дански велосипедист.
1980  Сејду Кејта — фудбалер од Мали.
1981  Ник Валенси — американски рок-музичар, член на групата Строукс (The Strokes).
1984  Серхио Пардиља — шпански велосипедист.
1984  Штефан Лихтштајнер — швајцарски фудбалер.
1985  Пабло Забалета — аргентински фудбалер.
1995  Такуми Минамино — јапонски фудбалер.