Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1647  Дени Папен — француски физичар.
1760  Лав XIIримски папа.
1862  Клод Дебиси — француски композитор.
1878  Ладислав Клима — чешки писател и филозоф.
1902  Денг Сјаопингпремиер на НР Кина.
1917  Џон Ли Хукер — американски блуз-музичар.
1920  Реј Бредбери — американски писател.
1924  Кузман Смилевски — македонски партизан.
1928  Карл Хајнц Штокхаузен — германски композитор.
1946  Васил Тоциновски — македонски писател.
1958  Вернон Рид — американски рок-музичар.
1963  Тори Амос — американска поп-пејачка.
1964  Матс Виландер — шведски тенисер.
1966  ГЗА — американски рапер.
1967  Лејн Стејли — американски пејач.
1968  Александр Мостовој — руски фудбалер.
1987  Џанлука Брамбила — италијански велосипедист.
1988  Артем Ѕјуба — руски фудбалер.
1995  Дуа Липа — британска поп-пејачка.
1996  Жуниор Фирпо — доминиканско-шпански фудбалер.
1997  Лаутаро Мартинес — аргентински фудбалер.