Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1165  Филип II Август — фрацуски крал.
1725  Жан Батист Грез — фрацуски класицистички сликар.
1780  Јернеј Копитар — словенечки преродбеник.
1789  Огистен-Луј Коши — фрацуски математичар.
1904  Каунт Бејзи — американски џез-музичар.
1936  Вилт Чемберлен — американски кошаркар.
1938  Кени Роџерс — американски кантри-музичар и глумец.
1943  Стеван Ацевски - Стевче — македонски филмски работник.
1944  Питер Вир — австралиски филмски режисер.
1952  Џо Страмер — англиски музичар.
1956  Ким Катрал — британска глумица.
1961  Небојша Зоркиќ — српски и југословенски кошаркар.
1967  Серж Танкијан — ерменско-американски музичар.
1973  Сергеј Брин — основач на Google.
1985  Николас Алмагро — шпански тенисер.
1986  Јусејн Болт — јамајски атлетичар.
1988  Роберт Левандовски — полски фудбалер.
1992  Боби Мојсоски — македонски пејач.