Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1919  Амрита Притам — индиска писателка.
1928  Џејмс Кобурн — американски глумец.
1937  Васко Ташковски — македонски сликар.
1945  Ван Морисон — северноирски рок-музичар.
1949  Ричард Гир — американски глумец.
1955  Едвин Мозес — американски атлетичар.
1970  Никола Груевскипремиер на Македонија.
1975  Сара Рамирес — мексиканско-американска глумица.
1982  Пепе Рејна — шпански фудбалски голман.
1984  Мати Брешел — дански велосипедист.
1984  Тед Лигети — американски скијач.
1988  Давид Оспина — колумбиски фудбалски голман.
1989  Салваторе Пучо — италијански велосипедист.
1991  Морено Хофланд — холандски велосипедист.
1992  Николас Таљафико — аргентински фудбалер.
1993  Пабло Мари — шпански фудбалер.
1997  Дика Мем — француски ракометар.
1999  Миомир Кецмановиќ — српски тенисер.