Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1792  Перси Биш Шелианглиски поет.
1859  Кнут Хамсуннорвешки писател и Нобелов лауреат од 1920 година.
1900  Луј Армстронгамерикански џез музичар и трубач.
1940  Абдураман Вахид — четврти претседател на Индонезија.
1947  Клаус Шулцегермански композитор.
1957  Валдис Валтерс — латвиски и советски кошаркар.
1969  Макс Кавалера — бразилски рок-музичар.
1975  Аднан Гулшаир ел Шукријумах — член на терористичката организација „Ал-Каеда“.
1982  Лука Антонини — италијански фудбалер.
1985  Антонио Валенсија — еквадорски фудбалер.