Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1770  Георг Вилхелм Фридрих Хегел — германски филозоф.
1870  Амадо Нерво — мексикански писател.
1871  Теодор Драјзер — американски писател.
1890  Мен Реј — американски фотограф.
1909  Лестер Јанг — американски џез-музичар.
1917  Жозуе Монтело — бразилски писател.
1939  Никола Пилиќ — хрватски и југословенски тенисер.
1940  Сони Шарок — американски џез-музичар.
1941  Сезарија Евора — јужноафриканска пејачка.
1965  Горан Василијевиќ— српски фудбалер.
1965  Матјаж Дебелак — словенечки и југословенски скијачки скокач.
1973  Дитмар Хаман — германски фудбалер и тренер.
1976  Карлос Моја — шпански тенисер.
1981  Максвел (фудбалер) — бразилски фудбалер.
1990  Александар Зотов — руски фудбалер.
1990  Тори Боуви — американска атлетичарка.
1990  Лук де Јонг — холандски фудбалер.
1997  Лукас Пакета — бразилски фудбалер.
1999  Миле Свилар — српски фудбалски голман.