Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1832  Иван Зајцхрватски композитор.
1882  Алојз Градниксловенечки поет.
1916  Хосе Мануел Морено — аргентински фудбалер.
1926  Тони Бенетамерикански пејач.
1940  Роско Мичел — американски џез-музичар.
1940  Мартин Шин — американски глумец.
1952  Освалдо Ардилес — аргентински фудбалер.
1959  Коичи Танакајапонски хемичар, добитник на Нобеловата награда.
1963  Џејмс Хетфилд — американски рок-музичар, член на групата „Металика“ (Metallica).
1975  Феликс Брих — германски фудбалски судија.
1979  Еванџелин Лиликанадска глумица.
1982  Виктор Хрјапа — руски кошаркар.
1983  Камерон Вурф — австралиски велосипедист.
1983  Чезаре Бенедети — италијански велосипедист.
1984  Рајан Лохти — американски пливач.
1986  Дарја Домрачева — белоруска биатлонка.
1989  Сем Хачинсон — англиски фудбалер.
1994  Корентан Толисо — француски фудбалер.
1994  Емерсон Палмиери — италијански фудбалер.
1995  Иљја Власов — руски одбојкар.